46. BAĞDAT ULUSLARARASI FUARI (1-10 KASIM 2019)
46. BAĞDAT ULUSLARARASI FUARI (1-10 KASIM 2019)
12/06/2019 Çarşamba

Türkiye'nin Milli düzeyde T.C. Ticaret Bakanlığı'mız görevlendirmesi ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilecektir!

1-10 Kasım 2019 tarihleri arasında Irak/Bağdat’ta düzenlenecek olan “46.Bağdat Uluslararası Fuarı” Irak’taki en önemli ticaret organizasyonu olup fuarın Türkiye milli katılımcısı T.C. Ticaret Bakanlığı’mızın görevlendirilme ile bu yıl Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilecektir.
 
Fuar, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın 2017/4 sayılı Yurt Dışı Fuar Katılımlarının Desteklenmesine ilişkin Tebliğ çerçevesinde katılım bedelinin yaklaşık %50’si 71.000’TL ye kadar destek kapsamındır. Katılım bedeli tahmini 310 US$/M2 olup katılım bedeline fuar alanı yer kirası, stand kurulumu(konstrüksiyon), stand temizlik hizmetleri, m2 baz alınarak belli sayıda ücretsiz giriş kartı, katalog giriş bedeli dahildir. Nakliye talep eden firmalar online başvuru formunda belirtmeleri durumunda nakliye fiyatı katılım bedeline ilave edilecektir.
 
Her yıl 2 milyonu aşkın ziyaretçinin gezdiği Bağdat Uluslararası Fuarı’na, bu yılda 17 ülkeden 700’ü aşkın firma ve kuruluşun katılımı beklenmektedir. Fuara, Irak’ta mevcut bakanlıkların ve devlet şirketlerinin özellikle standlı katılımı, Irakta yapılacak Pazar araştırması açısından önem taşımaktadır. Çünkü Irak’ta ekonomisinin önemli kısmı bu kuruluşların elindedir.
 
Fuar, hertürlü ürün ve hizmetin sergilenmesine imkan sağlamaktadır. Türkiye’nin ihracatında da önemli yer tutan hertürlü Gıda Maddeleri, Tarım ve Hayvancılık Ürünleri, Gıda İşleme Paketleme Makineleri, Hijyenik-Kozmetik Ürünler, Demir Çelik Ürünleri, Mobilya, Ev Tekstili, Dayanıklı Tüketim Malzemeleri, Araçüstü Ekipmanlar, İnşaat Malzemeleri, Otomotiv, Konfeksiyon, Turizm, Gayrimenkul ve Müteahhitlik, Medikal Sektörleri öne çıkmaktadır. Fuarda direk satış yapılabilmektedir. Fakat buna ilişkin tüm vergiler vb. katılımcı firmanın kendisi tarafından karşılanmaktadır.
 
Fuara katılmak isteyen firmaların en geç 20 Haziran 2019 tarihine kadar online başvuru yapmaları gerekmektedir.
 
Ön Başvuru İçin Son Tarih : 20 Haziran 2019
Online Başvuru Formu : https://forms.gle/mAM7pkzqpA1ZZArx9


İlgili Kişiler: Aydan HANÇER, Sultan BAYRAK
E-mail: aydanhancer@akib.org.trsultanbayrak@akib.org.tr
Tel: 0324 325 37 37 ( dahili 1205,1201)
Faks: 0324 325 41 42
 
DİĞER HABERLER
TOBB LOGO Logo
Tobb Akredite Logo
Akşehir Osb Logo
Abigem Logo
Etü Logo
Resmi Gazete Logo
Ekonomi Bakanlığı Logo
kosgeb Logo
Teknokent Logo
mevka Logo
Rekabet Kurumu Logo
Kgf Logo
Mail Listemize Katılın
Formu kullanarak mail listemize katılabilir,
yeniliklerden ve duyurulardan anında haberdar olabilirsiniz.