TOBB TÜRKİYE 100 İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
09/10/2019 Çarşamba

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen “Türkiye 100” programının altıncısı başladı.

TOBB, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerine ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlük kazandırarak, bağlantılarını kuvvetlendirmek için harekete geçti. Türkiye 100 programı ile en hızlı büyüyen firmalar belirlenecek. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz program, hızlı büyüyen şirketlerimizin ulusal ve küresel vitrinde daha fazla görünür olması ve güçlenmesi için çok önemli bir fırsat” dedi. Programa 15 Kasım 2019 tarihine kadar http://turkiye100.tobb.org.tr adresinden başvuru yapılabilecek.

Programda ilk 100’e giren şirketlere yeni ortaklıkların kapısı açılırken, birçok platformda tanıtım imkânı sağlanacak. ​Programa başvurular 15 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecek. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şirketleri, programa başvuru yapmaya davet ederek, “Ülkemizde fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimci var. Türkiye 100 programı ile bu girişimci şirketleri kamuoyunda tanınır hale getirerek, başarılı girişimcilerimizin hem Türkiye’de hem de dünyada önünü açıyoruz. Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, görünürlüklerini artırma, ulusal ve uluslararası bağlantılarını kuvvetlendirme imkânı bulacaklar” dedi.

Zenginleşmesinin yolunun, girişimcilikten geçtiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye 100 listesinde yer alacak girişimcilerin gençlere rol model olacağını söyledi.

Beşinci Türkiye 100 programının ödül töreninin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılı münasebetiyle 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun’da gerçekleştirdiklerini anımsatan Hisarcıklıoğlu, tüm girişimcilere programa katılım sağlamaları için çağrıda bulundu.

Beşinci Türkiye 100 programında şirketlerin 2015-2017 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızının dikkate alındığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Türkiye 100 programında listeye giren şirketler, satış gelirlerini yüzde 605, çalışan sayılarını yüzde 70 artırmıştır” dedi.

-Türkiye 100’e başvuru koşulları:
- 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan,
- 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
- 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine sahip,
- 2016 – 2018 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında artıran şirketler,

- Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de bulunması gereklidir.
- Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu geçerli sayılmaz.
- Hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Kar amacı gütmeyen şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Otomobil galerileri, kuyumcular, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmaz.
- Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmaz; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilir.
- Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları (gerçek ve tüzel kişiler) olan şirketler başvurabilir.

Başvurular http://turkiye100.tobb.org.tr sitesinden yapılabilir.
Son başvuru tarihi 15 Kasım 2019.