AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI AHMET EMİN MAKASCI 10 YÖREX FUARINI DEĞERLENDİRDİ
01/11/2019 Cuma

Başkan Makascı açıklamasında: TOBB öncülüğünde, Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen (YÖREX) Yöresel Ürünler Fuarına Akşehir Belediyesi ve Akşehir Ticaret Borsasıyla birlikte açtığımız ortak stant Akşehir’imizi ve yöresel ürünlerini tanıtma noktasında verimli olduğunu belirtti.

Türkiye`nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nden 647 firma, 164 Oda/ Borsa, 18 Kalkınma Ajansının katıldığı, yüzlerce yöresel ürünün sergilediği fuar 5 günde 276 bin 288 ziyaretçi ağırladı.

“Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla ziyaretçilere açılan fuarda bölgemizi tanıtmak adına Coğrafi İşaretli Akşehir Kirazından yapılmış kiraz lokumu, Coğrafi İşaretli ürün başvurusu yapılan Peynir Baklavası ikram edildi. Ayrıca şehrimizde geçmişi çok eskilere dayanan helva imalat kültürünün günümüzdeki temsilcileri HELVACI NECMİ ve HELSAN GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ziyaretçilere helva ikram bulundu. Firmalarımız fuar boyunca stantta satılan helva, tahin, pekmez vb. mamullerinin gelirini Akşehir’e hizmet veren (AKSEV) Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağışlamışlardır. Bu duyarlı davranışları için kendilerine minnettarım. Yine standımızda Akşehir tanıtımına katkı sağlayan ve ürün sergileyen AKSEV Yönetim Kurulu ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Başkan Makascı: standımıza teşrif eden Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu’na, TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Çandır’a, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ömer Zeydan’a, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Hasan Öztürk’e, Ilgın Ticaret Odası ve Ticaret Borsası, Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası, Beyşehir Ticaret Odası, Çumra Ticaret Odası, Doğanhisar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanları’na teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Antalya da bizleri yalnız bırakmayan Antalya da faaliyet gösteren Akşehir’liler Derneği yöneticilerine ve değerli Akşehirli hemşerilerimize teşekkür ederim.

Akşehir’imizi tanıtım konusunda birlik ve beraberlik içerisinde her türlü katkıyı sağlayan başta Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya’ya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğru’ya fuar süresince standımızı boş bırakmayan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerime ve Meclis Üyelerime teşekkür ederim. Fuar’da gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayan, Oda Personelimize, Belediye Personeline, AKSEV görevlilerine teşekkür ederim.