KOBİLERE YÖNELİK DEVLET DESTEKLİ TİCARİ ALACAK SİGORTASI TANITIM TOPLANTISI
01/11/2019 Cuma

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Akşehir Ticaret Borsası iş birliğiyle KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Toplantısı 5 Kasım 2019 Salı günü saat 16:30'da Odamızda düzenlenecektir.

KOBİ’ler için Ticari Alacak Sigortası Sistemi özellikleri:
- En az iki yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan, Merkez’in risk değerlendirme kriterlerini sağlayan; Mikro ve Küçük ölçekli şirketler için ticari alacak sigortası sunulur.
- Azami 360 güne kadar vade uygulanabilir.
- Sigortalının cirosu üzerinden fiyatlandırma yöntemi ile prim hesaplanır.
- Alıcı firmalar için otomatik skor değerlendirmesi yapılır ve kredi limiti tahsis edilir.
- İzleme ve gözlem ile kredi limiti tahsis edilen alıcılar içerisinde finansal durumu bozulanlar ile ilgili sigortalıya bilgi verilir.
- Hasar durumlarında, sigortalının Merkez’e başvurması ile hukuki işlemler başlatılır ve sigortalıya tahsilât hizmeti sunulur.
- Tahsilât hizmeti ile çözümlenemeyen hasar dosyaları için tazminat ödemesi yapılır.

Ticari Alacak Sigortasının Faydaları:
- Müşterilerini analiz edip, finansal durumlarını izleyerek şirketin risk yönetimine katkı sağlar.
- İşletmeyi öngörülmeyen tahsilât problemlerine karşı koruyarak, finansal yapısını güçlendirir.
- Bilançonun aktif kalitesini yükselterek bankalar ve finansal kuruluşlar nezdinde kredibilitesini artırır.
- Şirket yönetiminin alacak sorunlarını bir kenara bırakarak asıl faaliyet alanına odaklanmasına yardımcı olur.
- Yeni müşteriler bularak satışları artırmaya ve şirketin büyümesine katkı sağlar.
- Sorunlu alacaklarla ilgili hukuki takip işlemlerini sigorta şirketinin avukatları işletme adına yürütür.

Toplantı Yeri: Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonu
Tarih: 05 Kasım 2019 (Salı)
Saat: 16:30