TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI
14/11/2019 Perşembe

Kooperatifler aracılığıyla iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından belirli aralıklarla düzenlenen kooperatifler fuarının üçüncüsü 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde, Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Sayın Üyemiz;

Ülkemizde kooperatifçiliğin geliştirilmesi, kooperatif ürünlerinin tanıtımı ve bu alanda bir farkındalık oluşturularak kooperatifler aracılığıyla iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından belirli aralıklarla düzenlenen kooperatifler fuarının üçüncüsü 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde, Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu fuar kapsamında; kooperatifler ve üst kuruluşları ile kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, zincir marketlerin ve önde gelen elektronik ticaret firmalarının yetkilileri ile tüm halkımızın buluşması, esnaf ve çiftçilerimizden girişimci ve tüketicilere kadar ticari hayatın içindeki tüm aktörlerin bilinçlendirilmesi ve ortak iş yapabilme kültürünün artırılarak kooperatifçiliğin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Bununla birlikte, kooperatiflerimizin ürettiği ürün ve hizmetlerin yurt dışındaki kooperatiflere tanıtımı ve talep eden tüketicilere ulaştırılması amaçları doğrultusunda, kooperatiflerimiz ile organizasyona davet edilecek yabancı kooperatiflerin temsilcilerinin fuar çatısı altında bir araya getirilmesiyle olumlu ekonomik ve sosyal etkiler meydana getirecek bir birliktelik ortamı oluşturulabilecektir. Ayrıca fuar kapsamında; kooperatifçilik değerlerinin ve güncel kooperatifçilik uygulamalarının gündeme taşınacağı paneller düzenlenecek olup, fuar süresince çocuklara ve kaybolmaya yüz tutan geleneksel meslek kollarına ilişkin gösteriler gerçekleşecektir. Yine, kriterler çerçevesinde yapılacak değerlendirmeler ile belirlenen başarılı kooperatiflerimiz ile Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri arasında düzenlenecek olan kooperatifçilik temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de takdim edilecektir.

Bu kapsamda, 5 Aralık 2019 Perşembe günü saat 09.30'da gerçekleştirilecek olan fuar açılış törenine katılım sağlamak veya fuar hakkında bilgi almak için www.koopfuar.com.tr adresinden/ @koopfuar2019 alan adıyla sosyal medya hesaplarından bilgi edinilebilmektedir.