AKŞEHİRTSO YARDIMLARA DEVAM EDİYOR
29/01/2020 Çarşamba

Akşehir TSO Başkanı Ahmet Emin Makascı, AKTSO‘nun sosyal sorumluluk çerçevesinde yardımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Konya bölgesindeki Odalar ve Borsalar ‘la deprem bölgesine 6 tır dolusu yardım malzemesi gönderdik. Akşehir TSO olarak dün Akşehir de bulunan sivil toplum kuruluşları ve Kızılay Akşehir Şubesi ve üyelerimizin katkılarıyla 1 tır dolusu yardım malzemesi Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere ulaştırılmıştır. Öncelikle Devletinin ve milletinin yanında duran Başta Kızılay Akşehir Şube Başkanlığına Sivil Toplum Kuruluşlarına ve üyelerimize katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım.

Bugün daha önceden planlanan İHH İnsani Yardım Vakfı Akşehir İHH temsilciliği önderliğinde Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası,  Akşehir Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile Suriye İdlib için insani yardım başlatıldı.

Bölgede AFAD, Türk Kızılayı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı gibi Türk yardım kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarıyla savaş mağduru ve sivillerin ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor. Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana bölgede insani yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, İdlib’in güney kırsalından saldırılar nedeniyle göç eden sivillere yönelik ivedi bir şekilde yardım çalışması başlattı. Şimdi ise son aylarda Suriye Esed rejiminin ve Rusya İran destekli saldırıları tekrar hızlandı. Neredeyse bomba düşmeyen gün yok hale geldi.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı’da yaptığı açıklamada Suriye’deki iç savaş nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan insanlara en büyük insani yardımı Türkiye’nin  yaptığını belirtti. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla güçlü bir devletin mensuplarıyız.

Bu yardımların yapılmasında katkı sağlayan başta Odamız üyelerimiz  olmak üzere Yardım organizasyonunu planlayan İHH İnsani Yardım Vakfı Akşehir  Şube Temsilciliği’ne,  Akşehir Belediyesi’ne , Akşehir’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına vatandaşlara teşekkürlerimi sunarım.