HOLLANDA PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR PANELİ (19 Şubat 2020, Çarşamba)
14/02/2020 Cuma

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı” Temel Amaçları arasında yer alan “Ulusal ve Küresel Düzeyde Daha Rekabetçi İşletmeler” başlığı altından yer alan “Dış Ticaret Ortamının İyileştirilmesi” önceliği yer almaktadır.

Buradan hareketle, 19 Şubat 2020 Çarşamba günü 13.30’da Konya Sanayi Odası Konferans Salonunda, Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle Konya iş dünyasının Türkmenistan pazarı hakkında bilgilendirilmesi amacıyla “Hollanda Pazarında Ticari Fırsatlar” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Panele tecrübelerini paylaşmak üzere Ticaret Bakanlığı’ndan Hollanda Eski Ticaret Müşaviri Mehmet Tayfur ERKAN ile ihracat desteklerini anlatmak üzere Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Gülay BABADOĞAN TARAKÇIOĞLU ve pazarla ilgili tecrübelerini paylaşmak üzere K.Y.S. Kürkçüoğlu Döküm Rulman Yataklari ve Otomotiv Sanayi Tic. Ltd. Şti. firma sahibi Seyit KÜRKÇÜ katılacaktır.

Katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız.

PROGRAM                :

13.30-14.00        Kayıt
14.00-16.00        Selamlama konuşmaları
Panel
                               Moderatör:
Dr. Öğr. Üyesi M. Burak CERAN (Selçuk Üniversitesi)

Panelistler:
Mehmet Tayfur ERKAN (Hollanda Eski Ticaret Müşaviri, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü)
Gülay BABADOĞAN TARAKÇIOĞLU (Şube Müdürü V., Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü)
Seyit KÜRKÇÜ (K.Y.S. Kürkçüoğlu Döküm Firma Sahibi)
Soru-cevap ve kapanış

Yer: Konya Sanayi Odası Konferans Salonu

Konya-Hollanda Ticari İlişkiler Özeti (2019 yılı sonu itibariyle)
-           Konya’da 50 ülkeden, 340 adet yabancı sermayeli firma mevcuttur.
-           Hollanda, Konya için bu alanda 5. sırada gelmektedir. 10 firma ile Hollanda, toplam rakamın %2,9’unu oluşturmaktadır. – İlk sıradaki ülke Suriye’dir. (2018)
-           Konya’nın toplam ihracatı yaklaşık 2 milyar dolar iken Hollanda’ya olan ihracat yaklaşık 26,4 milyon dolardır. Bu rakamla Hollanda toplam ihracatımızın %1,3’ünü oluşturmakta ve en fazla ihracat yapılan 22.ülke konumundadır - İlk sıradaki ülke Irak’tır.
-           Konya’nın toplam ithalatı 877,5 milyon dolar iken Hollanda’dan ithalat 26,5 milyon dolardır. Bu rakamla Hollanda toplam ithalatımızın %3’ünü oluşturmakta ve en fazla ithalat yapılan 6.ülke konumundadır - İlk sıradaki ülke Rusya’dır.
-           Konya’nın Hollanda’ya olan dış ticaret açığı 78.400 dolardır.

MEVKA TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’na erişmek için tıklayınız.
Konya’da Yatırım web sitemizi ziyaret ettiniz mi? www.konyadayatirim.gov.tr