GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMASI İÇİN İSTİŞARE TOPLANTISI
24/02/2020 Pazartesi

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Gıda İhtisas Organize Sanayi bölgesinin kurulması ile ilgili konu masaya yatırıldı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yön. Kur. Başkanı Ahmet Emin Makascı, Akşehir Belediye Başkan Vekili Çakır Buğra, Belediye Başkan Yard. Mevlüt Yiğit, Akşehir Ticaret Borsası Yön. Kur. Başkanı Mustafa Doğru, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Akşehir TSO Meclis Başkanı Abdurrahman Ağaçlı, Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bahri Karaman, Akşehir OSB Müdürü Murat Balaman, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz Tuna ve Akşehir TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile sektör temsilcilerinin katılımıyla Akşehir’e Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için istişare toplantısı yapıldı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı toplantının açılışında; Milletvekilimiz Sn. Orhan Erdem’in koordinasyonunda yapılan görüşmelerde Akşehir’de Gıda ihtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasının bölge ekonomisine sağlayacağı katkı, göç sorununu önlemedeki önemi ve üreticilere sağlayacağı fiyat avantajı gibi konuların görüşüldüğünü hatırlattı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı, Milletvekilimiz Sn. Orhan Erdem ile konu hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank Beyi ziyaret ederek " Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Kurulması ve Organize Sanayinin genişletilmesi" konularında istişarelerde bulunulduğunu açıkladı. Ayrıca Gıda ihtisas Organize Sanayi bölgesi ile ilgili bilgi notunun paylaşıldığı ve yardım talebinin iletildiğini belirtti.

Akşehir Ovası 02.06.2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Büyük Ova Koruma alanına dâhil edilmiştir. Söz konusu karar bölgemiz tarım arazilerini koruması açısında önemli bir karar olmakla birlikte üreticilerin ürünlerini satın alabilecek tesis yapım imkânını da ortadan kaldırmaktadır. Bu durum dolayısıyla tarımsal bütünlüğün korunmasının yanında üreticinin tarımsal ürünlerini katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülebilecek sanayi tesislerinin planlı ve kontrollü şekilde yapılması gerekliliğini de doğurmuştur. Gerekli tesislerin kurulması anlamında bölgede kamu yararı gözetilerek Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının bir zorunluluk haline geldiği karara bağlanmıştır.

Yapılan bu istişare ve bilgilendirme toplantısı neticesinde bölgemizde Gıda İhtisas OSB alanı yaratılması konusunda tüm katılımcılar fikir birliğine varmış ve belirlenen alan doğrultusunda çalışmalara devam edilmesi kararı alınmıştır.