ODA AİDAT ÖDEMELERİNE ERTELEME
31/03/2020 Salı

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında oluşabilecek olumsuz ekonomik etkilerin azaltılması amacıyla, üyelerimizin Haziran ayında ödemesi gereken yıllık ve munzam aidatların birinci taksitinin ödeme süreleri herhangi bir gecikme zammı/faizi tahakkuk ettirilmeksizin uzatılarak, ikinci taksitle beraber Ekim ayına ertelendiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun kararları çerçevesinde piyasalarda oluşan daralma ve üyelerimizin mağduriyeti göz önüne alınarak, üyelerin Oda ve Borsalara ödeyeceği yıllık ve  munzam  aidatlarının  ilk  taksitlerinin  ikinci  taksit  ile  birleştirilmesi  konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmuştur.

Bu girişim neticesinde,  Bakanlığın 26.03.2020 tarihli ve 03870 sayılı yazısı ile Oda ve Borsa üyelerinin üzerinde oluşacak olumsuz ekonomik etkilerin azaltılması amacıyla Odamıza Haziran ayında ödenmesi gereken yıllık ve munzam aidatların birinci taksitinin ödeme sürelerinin herhangi bir gecikme zammı/faizi tahakkuk ettirilmeksizin uzatılarak, ikinci taksitle beraber Ekim ayında Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na ödenmesi uygun görüldüğünü belirtti.

Üyelerimize önemle duyurulur.