DEVLET HASTANESİNE CİHAZ VE MALZEME YARDIMINDA BULUNAN AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜYESİ HAYIRSEVERLERE PLAKET
12/01/2021 Salı

Akşehir Devlet Hastanesi’nde koronavirüs vakalarının tedavisinde kullanılmak üzere; yüksek akım oksijen cihazları ile bu cihazların kullanımı sırasında ihtiyaç duyulan setlerin temininde gönüllü olarak destek veren Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis ve Oda Üyelerine plaket verildi.

Hayırseverlere Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı ve Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Erdem tarafından plaket takdim edildi.

Törende konuşan Başhekim Bülent Erdem; “Alınlarından öpülecek insanlarsınız ama pandemi devam ettiği için bunu yapmak mümkün değil. Kucaklaşacağımız günler de gelecektir” dedi.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen törene; Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Erdem, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı ve TSO Meclis Başkanı Abdurrahman Ağaçlı ile maddi destek sağlayan Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve iş insanları katıldı.

Başhekim Bülent Erdem; pandemi döneminin başlangıcından itibaren, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı’nın desteğe açık oldukları mesajını vermiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında; “Daha önce astım hastalarının tedavisinde kullanılan yüksek akım oksijen cihazlarının korona vakalarında etkili olduğuna dair bilimsel çalışmaların yaz aylarında yayımlanması üzerine, kendi imkanlarımızla bu cihazların temini yoluna gittik. Normalleşme sürecinin başlamasıyla ne yazık ki vaka artışları yaşanınca, bu cihazlara ve sarf malzemesi olan setlere olan ihtiyacımız arttı ve aciliyet kazandı. Akşehir TSO Başkanı öncülüğünde Akşehirli iş insanlarının gönüllü desteği sonucu temin edilen 8 yeni cihaz ve setler, onlarca hastamızın hayatta kalmasına vesile oldu” dedi.

Verilen desteğin takdire şayan olduğunu belirten Erdem; “Çoğunuz benim büyüğümsünüz. Ellerinden, alınlarından öpülecek insanlarsınız ama pandemi devam ediyor ve bunu yapmak mümkün değil. Sarılıp kucaklaşacağımız günler de gelecektir. Bizler, hastane personeli olarak; elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı ise konuşmasında; “Başhekimimiz ihtiyacın arttığını aktarınca, üyelerimizi bilgilendirerek desteklerini istedik. Onlardan gelen büyük destekle cihazlar ve tedavi sürecinde cihazlarla birlikte kullanılması gereken setler temin edilerek hastanemizin kullanımına sunuldu. Gönüllü olan Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve tüm üyelerimize teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından; törene katılan ve aralarında, koronavirüs tedavisi gördüğü süreçte söz konusu cihazların da kullanılmasıyla sağlığına kavuşan üyelerin de bulunduğu iş insanlarına plaketleri takdim edildi. Törene katılamayan diğer gönüllülere ise plaketlerinin Yönetim Kurulumuz tarafından iletileceği açıklandı.