KONYA SANAYİSİNİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
01/09/2021 Çarşamba

Çevrim içi yapılan Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısına Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı katıldı.

Toplantıda Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya'nın sanayi alanında özellikle son yıllarda büyük ilerlemeler gösterdiğini belirtti.

Özkan, KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu olarak, kente özel somut çözümler üretmeye yönelik konular üzerine çalışılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, ilin sanayi ve teknoloji envanteri çıkarılarak kayıt dışılığın ve haksız rekabetin engellenmesi, il özelinde ithal edilen ürünlerin yurt içinden temini konusunda tarama yapılması ve potansiyel iş birliği çalışmalarının hayata geçirilmesi, ihracat kapasitesinin artırılabilmesi maksadıyla yeni ürün geliştirilmesi ve yeni pazarlara ulaşılabilmesi için potansiyel ürün ve üreticilerin tespit edilmesi ve desteklenmesi konuları görüşüldü.

Ayrıca, "sanayi işletmelerinin genel görünüm, verimlilik ve dijital olgunlukları değerlendirilerek sektör ve firma niteliğine göre farklılaşan verimlilik ve dijital dönüşüm modellerinin geliştirilmesi, ihtiyaç duyulan yeni yetkinlikler tespit edilerek bu doğrultuda eğitim ve istihdam modellerinin geliştirilmesi, sanayi üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak için sorunların tespit edilmesi ve çözülmesine yönelik gerekli çalışmaların hayata geçirilmesi" ana başlıklarında fikir alış verişinde bulunuldu.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, bölgemiz sanayisinin sorunlarının çözümü noktasında gerekli görüşmelerin ve bilgilendirmelerin yapıldığını ifade etti.