MEVLANA KALKINMA AJANSI FİNANSMAN DESTEĞİ
17/06/2022 Cuma

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, 2022 yılı finansman desteği programı bilgilendirme ve eğitimlerinin başlaması konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Makascı: “Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması noktasında hız kesmeden gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu husus da ki en önemli faaliyetlerden biri hiç şüphesiz üyelerimizi bilgilendirme ve eğitim çalışmalarıdır.

Mevlana Kalkınma Ajansı ve Odamız işbirliğiyle 2022 Yılı Finansman Desteği Programı kapsamında, "İmalat Sanayinde Verimliliğin Artırılması ve İlçelerde Genç İstihdamının Sağlanması Finansman Desteği Programı" adı altında 20.000.000 TL bütçeli Proje Teklif Çağrısını konusunda üyelerimize eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri planlanmıştır.

Gerçekleştirilecek eğitimdeki program öncelikleri:

Öncelik 1: Bölge işletmelerinde dijitalleşmenin sağlanmasına, ürün ve süreç verimliliğinin artırılmasına yönelik modernizasyon yatırımları için finansman desteği sağlanması,
Öncelik 2: Bölge işletmelerinde enerji verimliliğinin artırılmasına ve karbon salınımının azaltılmasına yönelik modernizasyon yatırımları için finansman desteği sağlanması,
Öncelik 3: Konya ilinde emek yoğun sektörlerde, genç istihdamının desteklenmesi için dezavantajlı ilçelerde finansman desteği sağlanması,
Öncelik 4: Karaman ilinde merkez ilçe ve diğer ilçelerde emek yoğun sektörlerde, genç istihdamının desteklenmesi için finansman desteğinin sağlanması.

2022 yılı finansman destek programları hakkında bilgilendirme 23 Haziran 2022 Perşembe günü saat 15.00’da Odamız hizmet binasında yapılacak olup ilgili konulardaki programlar hakkında detaylı bilgilere, başvuru rehberine ve rehber eklerine www.mevka.org.tr/destekler/guncel-destek-programlari?tab=1 adresinden erişilebilmektedir.

Ayrıca üyelerimizin proje döngüsü yönetimi ve proje yazma noktalarında tecrübe kazanmaları için 30 Haziran 2022 Perşembe günü saat 10.30’da Odamız hizmet binasında yapılacak Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Yazma Eğitimi gerçekleştirilecektir.
Planlanan bu eğitimlere katılım sınırlı sayıda olup önceden kayıt yaptırmak isteyen üyelerimiz https://docs.google.com/forms/d/1Fd3HlWbLFZLcU8s3leiIKC-NUUZczmqTR7-cYkjMHNY/edit linki üzerinde kayıt yaptırabilecektir. 2022 yılı finansman destek programları ve Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Yazma Eğitim yararlanmak isteyen üyelerimizin katılımını bekleriz.” dedi.