SERMAYE ARTIRIMINA İLİŞKİN YASAL DÜZENLEME HAKKINDA BİLGİLENDİRME
10/06/2024 Pazartesi

7511 sayılı Türk Ticaret Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 29 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanunla birlikte şirketlerin sermaye yapısında önemli değişiklikler yapılmıştır. Yeni düzenlemeye göre:

Sayın  Üyemiz,

Limited Şirketler için asgari sermaye: 50.000 TL

Anonim Şirketler için asgari sermaye: 250.000 TL

Halka açık olmayan Kayıtlı Sermaye Sistemine Tabi Anonim Şirketler için asgari sermaye: 500.000 TL

Şirketlerin, sermayelerini bu yeni asgari limitlere çıkarmak için 31 Aralık 2026 tarihine kadar süreleri bulunmaktadır. Bu tarihe kadar sermaye artırımı yapmayan şirketler, münfesih sayılacaktır.

Önemli Not: Münfesih duruma düşen şirketler, sadece tasfiye giriş ve terkin işlemlerini yapabilecek olup, bu durumdaki şirketlerin başka herhangi bir işlem yapmaları ve faaliyetlerine devam etmeleri kanunen mümkün olmayacaktır.

Şirketinizin yasal yükümlülüklere uygun hareket edebilmesi için gereken önlemleri almanızı önemle hatırlatırız.

Saygılarımızla,