AKTSO EĞİTİME DESTEĞE DEVAM EDİYOR
09/02/2015 Pazartesi

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir yayınevi işbirliği ile ‘Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ ismiyle düzenlenen projeye; proje ortaklarından olan, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası 15 bin lira değerindeki 2 bin 376 kitabı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlayarak destek verdi.

Kitapların bağışlanması ile ilgili olarak Akşehir Kaymakamlığı’nda bir tören düzenlendi. Törene, İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile okul idarecileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, eğitime ve gençlere yatırım yapmanın önemine dikkat çekerek, “Esas yatırım yapılması gerekenin gençler ve okul çağındaki çocuklar olduğunu düşünüyoruz. Toplumumuzdaki en büyük sıkıntının, kitap okumama hastalığı olduğunun farkındayız ve bu hastalığın genç yaşlarda çözülmediğinde ilerleyen yaşlarda daha da zor olduğunu biliyoruz. Yurt dışı gezilerimizde uçakta, otobüste ya da bekleme salonlarında tüm yabancıları kitap okurken görüyoruz. Bizde olması gereken hasletin de bu olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir projenin yapılması bizleri heyecanlandırdı. Ticaret Odası, Meclisimiz ve Yönetimimizle aldığımız kararla biz de bu projeye destek olmak istedik. Bu projeye öncülük eden Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve diğer paydaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

2 BİN 376 KİTAP DAĞITILACAK

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de, okumanın önemine dikkat çekerek, okuma alışkanlığı kazanılmasında, öğretmenlerden idarecilere, anne babalardan öğrencilere kadar herkese görev düştüğünü belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza projeye olan bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu kitapları okul idarecilerimize teslim edeceğiz bu kitapların okunması noktasında sorumluluk sahibi olacak sizlersiniz. Sizlere de ayrıca bu yolda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, Akşehir Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından alınan 15 bin lira değerindeki 2 bin 376 adet kitap, okullara dağıtılmak üzere Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.