TÜRKMENİSTAN PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR PANELİ (8 Ocak 2020, Çarşamba)
07/01/2020 Salı

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı” Temel Amaçları arasında yer alan “Ulusal ve Küresel Düzeyde Daha Rekabetçi İşletmeler” başlığı altından yer alan “Dış Ticaret Ortamının İyileştirilmesi” önceliği yer almaktadır.

Buradan hareketle, 8 Ocak 2020 Çarşamba günü 13.30’da Konya Sanayi Odası Konferans Salonunda, Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle Konya iş dünyasının Türkmenistan pazarı hakkında bilgilendirilmesi amacıyla “Türkmenistan Pazarında Ticari Fırsatlar” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Panele tecrübelerini paylaşmak üzere ve ihracat destekleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Abdullah Dursun ve pazarla ilgili tecrübelerini paylaşmak üzere İkonyum Dış Ticaret Limited Şirketi firma sahibi Fevzi Soyuğurlu katılacaktır.

Katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız.

PROGRAM:

13.30-14.00        Kayıt
14.00-14.15        Selamlama konuşmaları

14.15-16.00        Panel
                               Moderatör:
Dr. Öğr. Üyesi M. Burak CERAN (Selçuk Üniversitesi Akören MYO)

Panelistler:
Abdullah DURSUN (T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Türkmenistan Eski Ticaret Müşaviri)
Fevzi SOYUĞURLU (İkonyum Dış Tic. Ltd. Şti., Firma Sahibi)

16.00-16.30        Soru-cevap ve kapanış

Yer: Konya Sanayi Odası Konferans Salonunda

Konya-Türkmenistan Ticari İlişkiler Özeti (2018 yılı sonu itibariyle)
-          Konya’da 50 ülkeden, 340 adet yabancı sermayeli firma mevcuttur.
-          Konya’da baskın sermayesi Türkmenistanlı olan 4 firma bulunmaktadır.
-          Konya’nın ise toplam ihracatı 1,8 milyar dolar iken Türkmenistan’a olan ihracat 11,5 milyon dolardır. Bu rakamla Türkmenistan toplam ihracatımızın binde 6’sını oluşturmakta ve en fazla ihracat yapılan 45. ülke konumundadır.                          - Konya’nın toplam ithalatı 908,5 milyon dolar iken Türkmenistan’dan ithalat 8.400 dolardır. Bu rakamla Türkmenistan toplam ithalatımızın yüzbinde 1’i oluşturmakta ve en fazla ithalat yapılan 97. ülke konumundadır.
-          Konya’nın Türkmenistan ile olan dış ticaret açığı 11,4 milyon dolardır.

MEVKA TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’na erişmek için tıklayınız.
Konya’da Yatırım web sitemizi ziyaret ettiniz mi? www.konyadayatirim.gov.tr